Napkelet Állatorvosi Rendelő Napkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi Rendelő


Napkelet Állatorvosi Rendelő

Hőség

Már egy ideje itt a meleg, mi is szenvedünk, képzeljük el ezt bundában!
Amire fokozottan figyelni kell: folyamatosan legyen kedvencünk előtt víz. Ne zárjuk be olyan helyre, ami nem szellőzik, ők nem tudnak úgy izzadni, mint mi, könnyebben fog felhevülni a testük. Különösen ki vannak téve a hőguta veszélyének a turcsibb orrú állatok, velük kifejezetten kerüljük a nappali szaladgálást, játékokat, inkább este érdemes sétáltatni.
Ügyeljünk arra, hogy őket nem védi cipő-szandál, ha a földre téve nem tudjuk néhány másodpercnél további ott tartani kezünk, az már okozhat égési sérülést a kutyusunk talpán. Világos bőrű-szőrű állatok ugyanúgy érzékenyek a napsugárzásra, mint mi, kerüljük a közvetlen napfényt ezeknél az állatoknál. Kifejezetten igaz ez a fehér szőrű macskákra, náluk súlyos daganatos elváltozás köthető a sok napfényhez. Hasonlóan érzékenyek a collie-k, skót juhászfajták a napfényre, náluk elsősorban az orr és szemkörnyéken jelenik meg az autoimmun betegség. Különösen ügyelni kell még a kékszemű (elsősorban szánhúzó fajták) állatokra, nekik a szemük károsodhat erős napfény hatására. 
Manapság már szuper eszközök állnak rendelkezésünkre a hűtésre: nyomásra hűlő párna, mellény, és nyilván a magyar ember leleményessége is megoldást találhat minden problémára ;)

 


Partnereink:
Magyar Kisállat Ortopédia Egyesület    Royal Canin   Napkelet Állatorvosi Rendelő  Napkelet Állatorvosi Rendelő    Napkelet Állatorvosi Rendelő