Napkelet Állatorvosi Rendelő Napkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi Rendelő


Napkelet Állatorvosi Rendelő

Kövekkel telt húgyhólyag

A kis mopsz gazdija mikrochip-beültetésre hozta a kutyust a rendelőbe. A beszélgetés közben megemlítette, hogy a kutyus az utóbbi időben igen sűrűn pisil és előfordul, hogy be is pisil.

A has áttapintásával egyértelműen érezhetők voltak a hólyagkövek. A fizikális vizsgálatot röntgenvizsgálat követte. A röntgenfelvételen jól kivehető volt a kövekkel feszülésig telt hólyag.
Kövekkel telt húgyhólyag - Állatorvos17.hu
A diagnózis után nem volt más lehetőség, mint a gazdit tájékoztatni arról, hogy ez az állapot a kutyus egészsége szempontjából igen veszélyes, tehát elkerülhetetlen a műtéti beavatkozás.
A kutyust előkészítettük a műtétre, és miután a hasüregbe jutottunk, az RTG-n szereplő, kövekkel telt húgyhólyagot találtuk.
Kövekkel telt húgyhólyag - Állatorvos17.hu
A rámetszést követően a feszülésből eredően szinte magától előbújt az első kő.
Kövekkel telt húgyhólyag - Állatorvos17.hu
Majd következett a többi, melyek méretükben igen változatosak voltak. Még számunkra is megdöbbentő volt, hogy egy ilyen csöpp kutyában ennyi hólyagkő „fér el”.
Kövekkel telt húgyhólyag - Állatorvos17.hu
Ez az eset is jól példázza, mennyire tolerálják a kutyák a szervezetükben végbemenő negatív biológiai változásokat, vagyis a fájdalmat milyen nagy mértékben tűrik.

Szerző: dr. Bőr Tamás

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Partnereink:
Magyar Kisállat Ortopédia Egyesület    Royal Canin   Napkelet Állatorvosi Rendelő  Napkelet Állatorvosi Rendelő    Napkelet Állatorvosi Rendelő