Napkelet Állatorvosi Rendelő Napkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi Rendelő


Napkelet Állatorvosi Rendelő

Hasznos tudnivalók

A külföldre utazáshoz nemcsak nekünk, de kedvenceinknek is szükségük van a megfelelő iratokra. Ez az Európai Unióban egységesített útlevelet jelent. Állatkánk útlevelét állatorvosunk 10 perc alatt kiállítja, majd regisztrálja az online chip-adatbázisban is – ebből az is következik, hogy az útlevele csak chipezett állatnak lehet.

Az elülső kereszteződő szalag szakadása a kutyák egyik leggyakoribb hátulsó láb sántaságot okozó sérülése.  Következménye a térdízület lazasága, instabilitása, amit gyorsan súlyosodó ízületi arthrosis (meszesedéssel, porckopással járó gyulladás) követ, gyakran a térdízületi porcok , a meniscusok sérülésével együtt.

Tekintse meg a szúnyog által terjesztett szívférgességet bemutató videót!
Link:http://www.youtube.com/watch?v=WYRLAyfYxto
Rendelőnkben  mikroszkópos és szerológiai szív- és bőrféreg szűrést végzünk!

Az elhízás mint népbetegség fokozatosan a kutyákat is utolérte. Ahogyan az emberek esetében , a kutyáknál még inkább igaz, hogy  könnyebb az elhízást megelőzni, mint a már elhízott állatot lefogyasztani.

A kánikula beköszöntével minden nyáron elvesztünk néhány kutyát a levegő magas hőmérséklet által bekövetkező hőguta miatt. A gyakran menthetetlen állapotot  természetesen nem szándékosan idézi elő a gazdi, egyszerűen tapasztalatlanságával vagy nem megfelelő körültekintésével okozza a bajt.

Gondoljon bárki bármire, amit a képen látunk, nem valamilyen divatirányzat újabb eleme, hanem az egyik legbiztosabb módszer annak megakadályozására, hogy a toklász ne tudjon  a kutyus fülébe bejutni. Konkrétan egy női nylonharisnya van „speciálisan megszabva” és felhúzva a spániel fülére.

Kutyák esetében a hatóság által kötelezően előírt oltás, vagyis amit minden kutyusnak feltétlenül meg kell kapnia, az csak a veszettség elleni oltás. Ennek az a célja, hogy a halálos betegség terjedésének gátat tudjanak szabni.

A kutyák külső környezetében számtalan fertőző betegség „csírája” van jelen, melyek súlyos megbetegedést okozhatnak, sőt a kutyus halálához is vezethetnek.

Partnereink:
Magyar Kisállat Ortopédia Egyesület    Royal Canin   Napkelet Állatorvosi Rendelő  Napkelet Állatorvosi Rendelő    Napkelet Állatorvosi Rendelő